Evroprajd: Imam Gej Prijatelja ALI…

To ALI je suština. Slušam ga već četvrtu deceniju po belom svetu pa sad i u Srbiji. Kao ja sam normalan, poštujem tuđa prava, jer očekujem da moja drugi poštuju, i ok su mi gejevi, ALI šta ima da šetaju?

Pa ta šetnja je njima, u tom trenutku, sve. Gledaju ulice svog detinjstva, kroz koje su mnogo puta prošli sa zebnjom, i za tih par sati žele da ispišu simbol svoje slobode van rigidnih stranica Ustava Republike Srbije. To rade zbog sebe i svojih potreba, kao što se mnogi drugi okupljaju radi svojih političkih želja. A da im niko ne kaže ALI.

Odavno je poznato da svaka mlada gej osoba prolazi kroz pakao dok ne nađe svoje mesto u društvu. I da im je prva stanica ka izbalansiranom životu podrška porodice. Kao i unutar strejt populacije, teško je izrasti u pozitivnu društvenu jedinku ako te mama i tata ne vole. Pa šetnja će prelomiti bar jednog oca tvrdog kova da ode i isplače se na ramenu svoje ćerke i stane uz nju i prošeta se, možda prvi put od kada joj je vezivao kikice dok su se šetali po Tašu. Da bar jedna mama prestane da sinu pominje to prokleto ALI.

Nakon porodice bitni su im drugovi. Ovih dana, kada srčeš kafu sa svojim ortakom, pomisli da neko tu kafu pije u paranoji, u strahu da će izgubiti prijatelja samo ako ovaj sazna. Da neki klinac ima noćne more jer se plaši da će ga drug iz osnovne odbaciti jer su mu usadili to smrdljivo ALI kao govornu manu bez koje ne može da završi rečenicu. Pa šetnja će jednu drugaricu da zadrži uz skute one koja se lomi da ne popije jednu pilulu više.

I pomisli svaki put kada si sam čuo prokleto ALI. Odličan ste kandidat ALI. Vratićemo vam novac ALI. Dođite sutra ALI. Svaka životna sitnica koja vam je u određenom momentu bila bitna padala je u vodu nakon tog veznika pakla koji sa tri slova jednostavno negira sve što ste pre toga sročili. Tri slova koja ruše snove, a u slučaju gej populacije neretko i živote, jer to maleno ALI ima mikro težinu taman dovoljnu da povuče oroz.

Naročito su mi bedne javne ličnosti sa njihovim ALI. Bolje da ćute i ne foliraju se oko podrške ako će istu da uslovljavaju glupostima. Kada neka pevaljka krene da baljezga kako podržava gej prava, ALI nemoj da šetaju zbog javnog morala, ja bih da ih vratim na snimke njihovih nastupa. Ne znam koja je razlika između guzice jednog geja na ulici ili jedne cajke na bini. Takvi licemeri su srž tog pokvarenog ALI jer je jedina stvar gora od manja podrške lažiranje iste.

Dakle budi čovek i stavi tačku na rečenicu. Ne uvlači se u zareze i smrdljivo ALI jer njime samo daješ privid društvenog napretka a u suštini si gori od onih koji se jasno stavljaju na stranu diskriminacije. Ako imaš u okruženju gej osobu uješćeš je za srce više nego što hiljadu huligana mogu lomeći joj glavu. Retko koja majka detetu kaže volim te, ALI. Dakle, budi majka a ne sisa.

14 мишљења на „Evroprajd: Imam Gej Prijatelja ALI…“

  1. Nije ovde problem ni u “ALI” ni u “šetnji” (šetnje su prihvaćene od šireg sloja stanovništva u poslednjih nekoliko godina, ekstremnih pojedinaca će uvek biti, njih je nemoguće iskoreniti). Problem je u novoj ideologiji koja se nameće … ljudi se opiru tome …

    1. @Crni, kojoj novoj ideologiji? drustvo ili civilizacija se razvija nekim svojim tempom i uzrokovano je bezbrojinm uticajima koji su produkt i samog tog drustva, darovitih pojedinaca, demografijom, geografijom, klimom, promenama u svemiru, bezbrojni uticaji. Kod nas se stvari vecito banalizuju. Sve je neki dogovor, sve neko negde tamo pakuje, pa kada su tako stvari jednostvano dogovaraju i namceu, dogovorite se sa svojom zenom, komsijama itd. @Vladimir Puna podrska za tekst, podelimo sam ga na Facebooku, samo napred.

    2. Nema tu ALI oni ne treba da setaju na onoj njihovoj kako je zovu paradi ponosa kakva parada ponosa jebe muskarac muskarca.Niko im ne brani nek se cepaju u svoja četiri zida ali sta imaju da setaju i promovisu to tamo gdje zivi pravoslavno stanovništvo jer je prema našoj vjeri to grijeh.Takvim ljudima nije potrebna nikakva podrška nikoga jer ne moze niko normalan podrzavati grijeh.Jedina podrška koja im je potrebna je nekog strucnog lica.A najbolje bi im bilo da se pripreme pa nek setaju iz Beograda na hodosace u Ostrog pa da im se ocita molitva.

  2. Poštovani, ni u jednom društvu nije lako biti drugačiji, po bilo kom osnovu ta različitost postojala. Ta različitost nesme biti uzrok bilo kakve diskriminacije. U tom smislu neopravdavam nasilje prema osobama koje pripadaju LGPD populaciji. Majka sam imam sina u pubertetu. Da li bih prihvatila da dođe da mi kaže da je gey da prihvatila bih jer on je moje dete. Da li bih u tom trenutku imala problem Da imala bih. Da li bi mi trebalo vremena da to prihvatim , da trebalo bi mi. Da li bih ga volela-uvek. Zašto bih imala problem da posložim tu činjenicu. Zato što sam rođena u porodici u kojoj su postojali mama i tata, zato što sam imala babu i dedu, strica i strinu, kuma i kumu. Volite se vi, zapošljavajte, napredujte, nasleđujte se, posećujte se u bolnici, živite zajedno, podižite kredite ali nemojte da usvajate decu. Zamislite oni su već različiti po tome što su ih roditelji napustili, složi ćete se i to je jedan vid različitosti. Prvo to suočavanje da vas majka i otac nisu hteli da su vas odbacili. Svaka različitost izaziva strah. A onda zamislite da na tu različitost dodamo još jednu da ih usvoje dve mame ili dve tate. Nije li to preveliko breme.

    1. Vas komentar je malo kontradiktoran. Deca koja žive u domu za nezbrinutu decu – upravo nemaju roditelje, kume i strine. Gomilu dece raste bez roditelja u domovima sirom Srbije. Mislim da bi za tu decu san bio biti udomljen od strane 2 osobe (istog seksa) koji se vole i mogu da pruže lakše odrastanje.

      1. Zar medju LGBT nema alfi?
        Nego je’l si hodao i što nisi? Ovo gore si lepo napisao ali dela su ta koja prave razliku…

  3. SrBski domaćin pun porodičnih vrednosti na pomen LGBT zamišlja kitu u guzi.
    Ako zamisli svoju kitu u tuđoj guzi onda je tobdžija.
    Ako zamišlja tuđu kitu u svojoj guzi onda je furundžija.
    Ako zamišlja i jedno i drugo onda je u stereo litijaškom voziću 🙂
    Ljute se na gejeve jer ih to pali.
    Treba im neko da mrze jer ih neko nije na vreme voleo.

  4. Smatram da LGBTQ osobe su iste kao i mi STR8. To je njihovo opredeljenje kao sto postoji, politicko, versko, nacionalno. Ne osudjujem ih. I oni su od krvi i mesa kao i mi STR8. Imaju svoje potrebe, porive, nagone. Nije na nama da ih osudjujemo da li su normalni ili ne. To je njihovo legitimno pravo. LGBTQ parada je besmislena i nepotrebna. Mislim da se narod vise buni tom javnom propagiranju LGBTQ sistema vrednosti a ne LGBTQ kao pojave u danasnjem drustvu. Isto tako mislim da smo nastali od Adama i Eve a ne od Adama i Steve i da svako dete na svetu je zasluzilo da ima mamu i tatu a ne roditelj 1 i roditelj 2. Daleko od toga da ih mrzim ili da treba da se istrebe. Ponavljam, svi su oni od krvi i mesa. Ali neke stvari treba da se postave granice…

Leave a Reply

Discover na Fejsbučenje

Unesi svoj mejl i prvi dobijaš novi članak na mejl.

Nastavi Sa čitanjem

Discover na Fejsbučenje

Unesi svoj mejl i prvi dobijaš novi članak na mejl.

Nastavi Sa čitanjem