Trgovina Oružjem – Biznis Svetskih Ološa

Biznis etika nije bitna tema balkanskih elitica. Ne pita se ovde niko oklen mu je lega’ prvi milion, a boga mi ni šesnaesti. Tek ako ste beskrupulozni trgovac oružjem, onda vas neće pitati ni za milione a ni za brdo leševa koje je vaš ‘biznis’ ostavio za sobom.

Pad ukrajinskog aviona Antonov, koji je prevozio oružje za bedni Bangladeš, je odjeknuo samo zato što je tresnuo o zemlju ubivši čitavu posadu. Inače bi prošao ispod radara kao i desetine drugih koji nose smrtonosne tovare. Ministar Stefanović tvrdi da je avion imao sve dozvole za svoj maestralni let u pakao: „sa tehničkim sletanjem u Amanu, Rijadu, Ahmedabadu i planirano je da doleti u Daku, kao konačno odredište.“ Sve same demokratske destinacije sa vladama popunjenim pacifistima. Već ptice na grani znaju da je deo oružja bio namenje za decu u Jemenu, koju Saudijci nemilosrdno tamane u onom drugom ratu, koji nije hip kao ovaj u Ukrajini. Jer ipak jedno belo dete vredi kao pet tamnoputih.

Zašto avion koji bez problema može da dobaci do Dake sleće na nekoliko mesta? Da posada popije pićence? Ne, nego da istovari deo tovara koji će već za par dana sejati smrt po svetskim vukojebinama. Zašto Srbija, kao zemlja koja je prošla toliko paklenih ratova, učestvuje u ovoj prljavoj i nemoralnoj igri kada dobro zna da to oružje skoro nikada ne stigne na destinaciju koja je u papirima?

Na ulici se priča da je najveći deo tovara bio namenjen Saudijskoj Arabiji i lideru te zemlje – psihopati Muhamedu bin Salmanu koji je glavni krivac za nastavak građanski rat u Jemenu. Čovek koji je lično organizovao ubistvo novinara Kašogija je klijent mnogih ‘namenskih industrija’. Deo tovara plaća preko mreže off shore firmi ali najveći deo u kripto valutama, koje su zamenile kofere keša kao folklor koji decenijama prati ovaj prljavi biznis. Tako da promete koje gledate u raznim novinama pomnožite sa 3. Jednim klikom na dugmence prebace se milioni bitcoin-a koji u nanosekundi legnu na nepoznate račune brutalnih trgovaca prljavim tovarom.

Skoro 20 miliona ljudi gladuje u Jemenu i Ujedinjene Nacije apeluju da su donacije presušile od početka rata u Ukrajini. Pomoći je sve manje a oružja sve više. Lova od nafte, koja ovih dana donosi ekstra profit, ne troši se na izgradnju razrušenog Jemena i zbrinjavanje jadnika koji godinama trpe posledice građanskog rata, već za bogaćenje ološa koji su, zajedno sa svojim državama, suštinske moralne nakaze.

Karma je kurva, i uvek nađe načina da ti vrati sva zlodela. Ovim spodobama, tim firmama a naročito trgovcima prljavim tovarom će se sve vratiti – svaka suza svakog deteta u Jemenu gde je veći deo ovog tovara ‘namenske industrije’ bio namenjen.

3 мишљења на „Trgovina Oružjem – Biznis Svetskih Ološa“

  1. Isto tako verujem da je deo naoruzanja bio namenjen za rat u Ukraini, mozda smo i bili uslovljeni ako necete da uvedete sankcije onda posaljite Ukraincima naoruzanje. Malo je cudno da Ukrainska taksi avio kompanija u sred rata salje svoj avion da posluje za Bangledas? Cudno zar ne? Ima tu svjega i svacega….Prodavci oruzja su isto kao oni dileri na ulici sto prodaju heroin, znas da se od toga umire, sve jedno ti prodajes!!!

Leave a Reply

Discover na Fejsbučenje

Unesi svoj mejl i prvi dobijaš novi članak na mejl.

Nastavi Sa čitanjem

Discover na Fejsbučenje

Unesi svoj mejl i prvi dobijaš novi članak na mejl.

Nastavi Sa čitanjem